Mistä on kyse?

SALAAM SUOMI – AFGAANITYTTÖJEN VOIMATARINA ÄIDEILLE

Salaam Suomi on Suomessa asuvien afganistanilaisten tyttöjen tekemä elokuva äideilleen.

Suomeen muuttaneista afganistanilaisista perheistä äidit elävät tilanteessa, jossa heidän lapsensa joutuvat toimimaan luku- ja kielitaidottomien vanhempiensa tulkkeina koskien terveydenhoitoa, toimeentuloa ja oleskelua Suomessa. Tämä tilanne aiheuttaa ristiriitaisia tunteita sekä äideille että heidän tulkkeina toimiville lapsilleen. Salaam Suomi kertoo fiktiivisen tarinan yhdestä Suomessa asuvasta afgaaniperheestä näiden teemojen kautta.

Elokuvaa tehtiin syksystä 2013 kevääseen 2014. Ensi-iltansa se sai toukokuussa 2014.

Elokuvan työryhmään kuuluvat Aziza Hossaini (ohjaus ja käsikirjoitus), Nasima Hossaini, Masuma Hossaini, Zahra Nazari, Fatema Nazari, Kosar Naeemi sekä Fahim Alizada.

Salaam Suomi -hankkeen toteuttajana toimi Mediakasvatuskeskus Metka. Hankkeen suunnittelusta vastasi kouluttaja, käsikirjoittaja Karoliina Leisti ja Aziza Hossaini sekä toteutuksesta toimittaja-käsikirjoittaja Kalle Heino.

Hanke on CIMO:n EU:n nuoristotoimintaohjelma Youth in Actionin tukema.

Annantalo tarjosi tiloja elokuvan valmisteluun liittyvien työpajoihin sekä itse kuvauksiin.

Kannen kuva: Fatemah Nazari.

28222_EU_flag_yia_EN-01

Suomessa Youth in Action -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa CIMO, joka on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio. Julkaisua on rahoitettu Euroopan komission tuella. Komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.

Mainokset